grillet tunbøf
Aftensmad

Grillet tunbøf med bønnesalat

af Mai Knauer 20. november 2021
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften grillet tunbøf med bønnesalat.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g frisk tun skåret i 4 bøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • skal af 2 usprøjtede citroner
  • 1 spsk. olivenolie

BØNNESALAT

  • 1 rødløg
  • 2 friske røde chilier
  • saft af 2 usprøjtede citroner
  • 100 g cannellinibønner på dåse
  • 100 g borlottibønner på dåse
  • 8 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt basilikum

TILBEHØR

  • brød

Opskrift - sådan laver du grillet tunbøf med bønnesalat

  1.  Bønnesalat: Pil rødløget, rens chilien, og hak begge dele fint. Skyl bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Bland bønnerne med rødløg, chili og olivenolie i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Skyl og hak krydder-urterne, og vend dem i bønnesalaten.
  2. Gnid tunbøfferne med salt og peber, fintrevet citronskal og olivenolie på begge sider. Steg dem på en varm grill i blot 1 minut på hver side. Servér tunbøfferne oven på bønnesalaten med godt brød til.    TIP: Tunbøfferne skal have en flot rosa farve i midten, når de serveres, ellers bliver de for tørre.