

Aftensmad
Grillet tunbøf med bønnesalat
af Mai Knauer
20. november 2021
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften grillet tunbøf med bønnesalat.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
- 400 g frisk tun skåret i 4 bøffer
- salt og friskkværnet peber
- skal af 2 usprøjtede citroner
- 1 spsk. olivenolie
BØNNESALAT
- 1 rødløg
- 2 friske røde chilier
- saft af 2 usprøjtede citroner
- 100 g cannellinibønner på dåse
- 100 g borlottibønner på dåse
- 8 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt koriander
- 1 bundt mynte
- 1 bundt basilikum
TILBEHØR
- brød
Opskrift - sådan laver du grillet tunbøf med bønnesalat
- Bønnesalat: Pil rødløget, rens chilien, og hak begge dele fint. Skyl bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Bland bønnerne med rødløg, chili og olivenolie i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Skyl og hak krydder-urterne, og vend dem i bønnesalaten.
- Gnid tunbøfferne med salt og peber, fintrevet citronskal og olivenolie på begge sider. Steg dem på en varm grill i blot 1 minut på hver side. Servér tunbøfferne oven på bønnesalaten med godt brød til.
TIP: Tunbøfferne skal have en flot rosa farve i midten, når de serveres, ellers bliver de for tørre.