Aftensmad

Grillet saltet flæsk med ærte-mynte-pesto og ristede kartofler

Af Louisa Lorang 14. januar 2022
Grillet saltet flæsk er ægte mandagsmad! Det er nem forkælelse, så hverdagen bare kan få lov at komme an. Her serveret med ærte-mynte-pesto. Få opskriften her!
2 personer
Tid i alt 40 min

Grillet flæsk

  • 300 g flæsk i skiver
  • 1 spsk. groft salt

Pesto

  • 50 g smuttede mandler
  • ½ fed hvidløg
  • 200 g ærter fra frost, optøede
  • 50 g pecorino
  • 1 håndfuld mynte
  • ¼ dl olivenolie
  • salt

TILBEHØR

  • ristede kartofler
  • blandet salat

Sådan laver du grillet saltet flæsk med ærte-mynte-pesto

  1. Drys flæsket med salt, og lad det trække i 10 minutter. Grill det på en varm grill ved indirekte varme eller på en rist i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter, eller til det er sprødt og mørt.
  2. Blend imens mandler, hvidløg, ærter, pecorino, mynte og olivenolie. Smag til med salt.
  3. Servér det sprøde flæsk med ærtepesto, ristede kartofler og salat.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.