Aftensmad

Grillet kalve-carpaccio med basilikum-pesto

af Susanne Palmqvist 29. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Servér med skøn hjemmerørt basilikumpesto

(4 personer)1 stykke afpudset kalve-mørbrad eller -filet (eller oksefilet), 600-800 g1 fed hvidløgsalt og grillpeberblandingca. 400 g små gode tomaterlidt olie1 bakke fine små salatblade, f.eks. rucolaPESTO:1 stor potte frisk basilikum1 spsk. pinjekerner1 lille stykke frisk parmesan, ca. 25 g1 spsk. kapersca. 3 spsk. oliesalt og pebercitronsaftENDVIDERE:høvlet parmesancitronbådeTILBEHØR:grillede skiver flute eller italiensk brødGnid kødet med krydderier, og lad det trække i 1 time. Gril det ved indirekte varme, hvis det er muligt, i 2 minutter på alle 4 sider (fileten skal stege i 3 minutter pr. side). Tag det af varmen, og pak det i alufolie. Vend tomaterne med lidt olie, og steg dem i en alubakke samtidig med kødet. De må gerne få mørke pletter. Blend en pesto af basilikumblade, pinjekerner, parmesan, kapers og olie. Konsistensen må gerne være grov. Smag til med salt, peber og citronsaft. Skær kødet i tynde skiver, og bred dem ud på store tallerkener. Top op på midten med lidt salat og de stegte tomater, og dryp med pestoen. Pynt med masser af høvlet parmesan, og læg en citronbåd ved. Sæt evt. en god olivenolie på bordet, så man selv kan dryppe ekstra på kødet, og giv brødet til.

Vælg et stykke supermørt kød fra kalv eller okse, og gril det, så det stadig er rødt indeni. Så kan du lave denne lækre carpaccio lun eller kold med hjemmerørt pesto til.

RELEVANTE LINKS

Marengs med rosenvand og røde bær