Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler
af Emma Martiny
3. september 2021
Foto: Winnie Methmann
Skrigende pink er en usædvanlig farve på tallerkenen, men i rødbede-tzatziken er smagen næsten, som du kender den fra agurkeversionen. Her får du opskriften på græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler
35 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket oksekød
50 g feta
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
3 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk mynte
Rødbede-tzatziki
300 g rødbeder
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt 10 %
½ citron
salt og friskkværnet peber
Feta-kartofler
1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
1 spsk. tørret oregano
100 g feta
50 g rucola
Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler
GRÆSKE OKSEFRIKADELLER: Læg oksekødet i en skål, og tilsæt groft smuldret feta, salt, peber og oregano.
Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og mynte.
Rør hvidløg og krydderurter i farsen, og rør den godt sammen. Stil på køl i mindst 30 minutter.
RØDBEDE-TZATZIKI: Skræl rødbederne, og riv dem groft; lad dem dryppe af i en sigte.
Pil og pres hvidløg, og rør sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
Vend revet rødbede i yoghurten, og stil blandingen på køl.
FETAKARTOFLER: Tænd ovnen på 200°.
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend med olivenolie, oregano og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i 30 minutter.
Tag bagepladen ud, og smuldr fetaosten over kartoflerne. Sæt pladen i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden.
Skyl og tør rucola, og læg det på et fad. Anret kartoflerne ovenpå.
GRÆSKE OKSEFRIKADELLER, fortsat: Tril små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte. Servér med feta-kartofler og rødbede-tzatziki.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.