Græske frikadeller på spyd
Aftensmad

Græske frikadeller på spyd

af Susanne Palmqvist 7. juli 2009
Foto: Anders Schønnemann
Små, søde og sommerlige græske frikadeller, der enten kan laves inden- eller udenfor. Få opskriften her
4 personer

Det skal du bruge

  • 500 g hakket lam eller blandet svin og okse 10 %
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1-2 fed presset hvidløg (kan udelades)
  • revet skal af ½ øko-citron
  • 2 spsk. friskhakket mynte
  • 2 spsk. friskhakket persille
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel/rasp
  • salt og kværnet peber
  • ca. ½-1 dl mælk/vand/fløde
  • metalspyd
  • 2 citroner i tykke skiver

Bulgursalat

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vand eller bouillon
  • 2-3 spsk. hakket persille eller frisk mynte
  • 1 bdt. hakkede forårsløg
  • 12 små cherrytomater i halve
  • 1 bdt. snittet forårsløg evt. ½ glas grillede artiskokker i olie

Tilbehør

  • græsk yoghurt rørt med lidt olivenolie

Græske frikadeller - Sådan gør du

De små græske frikadeller kan laves af lammekød eller en blanding af svine- og oksekød. Husk, at farsen skal tilberedes med det samme, da der er friske krydderurter i, men salaten kan laves i god tid, også dagen før.

Lav salaten først: Kog bulguren i 10 minutter. Lad den blive næsten kold, og rør vand eller bouillon i. Vend alt det grønne i, når den er helt afkølet. Smag til med salt og peber.

Rør kødet med alle ingredienserne til en god fast fars (husk, at friske krydderurter skal skylles og duppes tørre først). Tril farsen til valnøddestore kugler. Gnid spyddene med olie, og sæt dine græske frikadeller på med kvarte citronskiver imellem. Pensl med olie, og gril dem på udegrill eller i ovn (læg dem over en bradepande, så de nemt kan vendes). Stegetiden er ca. 12 minutter.

Servér græske frikadeller med salat og lidt græsk yoghurt.

Andre lækre opskrifter