Græskarsuppe med sorte ris i denne uges madplan
Aftensmad

Græskarsuppe med sorte ris

af Emma Martiny 19. februar 2020
foto Winnie Methmann.
Denne cremede græskarsuppe er ekstranem at lave, da alle grøntsagerne tilberedes i ovnen. Efter en tur i blenderen er suppen klar! Her får du opskriften på græskarsuppe med sorte ris.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 3 dl sorte ris
  • 1 græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 l grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med sorte ris

  1. Kog de sorte ris efter anvisningen på posen. Tænd ovnen på 175°. Skrub græskarret, halvér det, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarkødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
  2. Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløg. Hak timian (gem lidt til pynt). Vend løg, hvidløg og timian sammen med græskartern. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og bag blandingen i ovnen i 30 minutter, indtil græskarternene er let gyldne. Tag ¼ af græskarternene fra til topping.
  3. Blend bagepladens resterende indhold sammen med kogende bouillon, fløde og citronsaft i en foodprocessor eller blender, indtil suppen får en cremet konsistens. Smag til, og servér med cremefraiche, sorte ris, ristede græskartern og lidt timian.