græskarsuppe
Aftensmad

Græskarsuppe med perlespelt, squash og græskarkerner

af Marie Melchior 10. februar 2022
Foto: Line Falck
Græskar har en mild, let sødlig smag, som kalder på masser af krydderier.Her får du opskriften på græskarsuppe med perlespelt, squash og græskarkerner
4 personer

GRÆSKARSUPPE

  • 1 kg græskar
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. karry
  • 1½ l grøntsagsbouillon

FYLD

  • 100 g perlespelt
  • 1 squash
  • 50 g græskarkerner

1. Græskarsuppe: Flæk græskarret, fjern kernerne (gemmes til fyldet), og skær skrællen af. Skær græskarkødet i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefærstykket, og hak det fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde i 2 minutter. Drys karry på, og steg i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt græskarstykkerne, og steg det hele godt i 4-5 minutter. Hæld bouillon ved, og læg låg på gryden. Kog suppen i 30 minutter, til græskarret er helt mørt. Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden, til suppen får en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen er for tyk.

 

2. Fyld: Skyl og kog perlespelt i letsaltet vand i 10-12 minutter, til kernerne er møre. Hæld vandet fra. Skyl squashen, og skær eller riv den i tynde strimler. Rist græskarkernerne på en tør pande. Servér den varme suppe med perlespelt, squashstrimler og ristede græskarkerner.

 

TIP: Brug dit yndlingsgræskar til suppen, f.eks. butternutsquash eller hokkaido.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her