Aftensmad

Græskarsuppe med linser og karry

af Gitte Heidi Rasmussen 15. januar 2020
Foto: Betina Hastoft
Bliv tanket op på skønne grøntsager med en grydefuld nem og hurtig suppe med græskar, linser og kartofler. Her får du opskriften på græskarsuppe med linser og karry.
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g tørrede brune linser
  • 1 bananskalotteløg
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • 2 tsk. kokosolie
  • 275 g butternutsquash
  • 450 g søde kartofler
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. limesaft
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • 4 spsk. græsk yoghurt 10%
  • 2 stilke frisk koriander

 

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med linser og karry

1. Kog de brune linser møre efter pakkens anvisning, og hæld vandet fra.

2. Steg hakket løg, karry og korianderfrø i kokosolie, til frøene begynder at poppe. Tilsæt græskar og søde kartofler i tern, og steg et kort øjeblik. Hæld bouillon i gryden, og lad det simre i 15 minutter, til grøntsagerne er møre.

3. Blend suppen cremet med en stavblender, og smag til med limesaft, salt og peber.

4. Tilsæt de kogte brune linser, og varm suppen op til kogepunktet.

5. Servér med yoghurt og frisk koriander.