Aftensmad

Græskarsuppe med ingefær

af Louisa Lorang 26. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er græskarsuppe med ingefær. Få opskriften her

1 lille græskar, ca. 900 g, f.eks. butternut- eller hokkaido-1 lille løg, hakket3 fed hvidløg i skiver10 g skrællet ingefær, hakketolie til stegning½ bundt koriander1 dl hvidvin1 l urtebouillon,gerne Herbamare-salt1 rød chilipeber i tyndeskiver, efter smaglimesaft

TILBEHØR:groft brødlimebåde

Del græskarret i to. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af. Skær kødet i terninger. Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom græskarkødet ved, og lad det hele sautere under omrøring, uden at det tager farve. Hak korianderstænglerne fint (gem korianderbladene til serveringen), og kom dem i gryden.Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Hæld derefter bouillonen på, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til græskarret er mørt. Blend suppen, og smag den til.Vend korianderbladene med hakket chili og lidt limesaft.Servér den varme suppe toppet med koriandersalat. Giv groft brød og limebåde til.Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER