græskarsuppe med baconbrød
Aftensmad

Græskarsuppe med baconbrød

6. oktober 2010
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Suppen serveres med brød, penslet med baconfedt, ristet og drysset med sprød bacon.

Til 2 personer

Tid: Ca. 40 min. 

Prøv også:

Græskarbrød med græskarkerner Spelt birkesfranskbrød 10 varme supper Rødbeder med æbler, sprød bacon og parmesanost

1 hokkaidogræskar, ca. 600 g1 løg1 gulerodLidt selleri2 dl mælkCa. 3 dl vand1-2 tsk grøntsagsbouillon, evt. Oscars økologiskeSalt, peber1 spsk pinjekerner

Baconbrød:4 skiver bacon4 skiver lyst brød

Flæk græskarret, kasser kernerne og skræl det med en skarp kniv.

Skær kødet i små stykker, som kommes op i en stor gryde med grofthakket løg, gulerod og selleri.

Tilsæt mælk og vand og kog det hele mørt, ca. 15 min. Hvis din græskarsuppe skal være lækker et cremet er det vigtigt at det er kogt mørt.

Skær bacon i store terninger og steg dem sprøde på en pande. Læg på fedtsugende papir.

Pensl brødene med baconfedt og rist under grillen.

Top brødene med baconen inden servering.

Blend din græskarsuppe og hæld den tilbage i gryden.

Kog op med bouillon og smag til med salt og peber, så din græskarsuppe får den helt rigtige smag.

Rist pinjekernerne på en tør pande.

Server din græskarsuppe med baconbrød og drysset med pinjekerner.