Aftensmad

Græskar-suppe med æble

27. december 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er græskarsuppe med æble. Få opskriften her

1 hokkaido (eller andet lille græskar)100 g kartoffel i terninger1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakketlidt olie til stegning1 spsk. karry½ tsk. cayennepeber1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare-ENDVIDERE:2 æbler i bådelidt smør1 spsk. plukket timiansaltTILBEHØR:groft brødDel græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i terninger - du skal bruge 800-900 g græskarkød i alt. Sautér græskar, kartoffel, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad grøntsagerne stege lidt, uden at de tager farve. Tilsæt karry og cayennepeber, og lad det stege kort. Kom grøntsagsbouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og citron.Rist æblerne i lidt smør, og krydr med timian og salt.Anret den varm suppe med ristet æble. Servér med groft brød.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER