græsk tærte
Aftensmad

Græsk spanakopita

af Emma Martiny 19. juli 2018
Foto: Winnie Methmann
Spanakopita er en græsk spinattærte fyldt med cremet feta, på sprød og flaget fillodejsbund. Smager fantastisk og tager kun en halv time at forberede. Her får du opskriften på græsk spanakopita
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 10 plader fillodej
  • olivenolie til pensling
  • 1 spsk. sesamfrø

SPINATFYLD

  • 500 g frossen spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt dild
  • 3 æg
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 100 g parmesan
  • 250 g feta

Opskrift - sådan laver du græsk spanakopita 

  1. SPINATFYLD: Optø spinaten, og afdryp den i en sigte. Brug en ske og pres det meste af væden ud af spinaten. Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak dild fint. Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.   2. Tænd ovnen på 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg 1 plade fillodej på den. Pensl med olie, og læg den næste plade over, dog en smule forskudt. Gentag med alle pladerne, og forskyd dem for hver gang, så de kommer til at danne en nogenlunde symmetrisk stjerne. Læg spinatfyldet i midten af stjernen, og fold dejen ind mod midten. Drys med sesamfrø, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sommersalat med laks og butterbean-dip – Få opskriften her

Onsdag: Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat– Få opskriften her

Torsdag: Squashpasta med ristede tomater og pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat – Få opskriften her