Kartoffelmadder med bacon
Aftensmad

Gourmet kartoffelmad med bacon og mandler

af Emma Martiny 1. februar 2021
foto Winnie Methmann.
Rugbrød til aftensmad behøver ikke være en kedelig fornøjelse. Prøv med en overdådig kartoffelmad med sprød topping. Her får du opskriften på kartoffelmad med bacon og mandler.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 8 kartofler
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 hovedsalat
  • ½ rødløg
  • 1 dl saltede mandler
  • 8 skiver rugbrød

URTEMAYO:

  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld kruspersille

Kartoffelmaden er den gode klassiker, når rugbrødsmadden skal kunne lidt mere. Ofte er der lige et par kolde kartofler til overs fra aftenen før, men kartoffelmaden er ikke bare restemad — med lidt bacon og et drys velvalgt topping så er den hurtigt opgraderet til en gourmetversion. 

Opskrift - sådan laver du kartfoffelmad med bacon og mandler

  Skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver. Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på køkkenrulle. Skyl og tør salatbladene. Pil og hak rødløget helt fint. Hak de saltede mandler groft.   URTEMAYO: Blend mayonnaise sammen med skyllet dild og persille.   SERVERING: Fordel salat og kartofler på rugbrød, og top med urtemayo, bacon, rødløg og mandler.   Få indkøbslisten til hele ugen her  UGENS ANDRE OPSKRIFTER:

Tirsdag: Mørbrad i grøn karry

Onsdag: Quiche med røget laks

Torsdag: Græskarsuppe med sorte ris

Fredag: Chili con kylling