Kartoffelmaden er den gode klassiker, når rugbrødsmadden skal kunne lidt mere. Ofte er der lige et par kolde kartofler til overs fra aftenen før, men kartoffelmaden er ikke bare restemad — med lidt bacon og et drys velvalgt topping så er den hurtigt opgraderet til en gourmetversion.
Opskrift - sådan laver du kartfoffelmad med bacon og mandler
Skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver. Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på køkkenrulle. Skyl og tør salatbladene. Pil og hak rødløget helt fint. Hak de saltede mandler groft.
URTEMAYO: Blend mayonnaise sammen med skyllet dild og persille.
SERVERING: Fordel salat og kartofler på rugbrød, og top med urtemayo, bacon, rødløg og mandler.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER:
Tirsdag: Mørbrad i grøn karry
Onsdag: Quiche med røget laks
Torsdag: Græskarsuppe med sorte ris
Fredag: Chili con kylling