

Aftensmad
Fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde
af Camilla Biesbjerg Markussen
29. august 2019
Foto: Columbus Leth
Når du har lyst til pizza, men trænger til grøntsager, er fyldte squash lige sagen. Her får du opskriften på fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE
- 4 squash
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 400 g hakket oksekød
- ½ bundt basilikum
- 350 g færdigkøbt tomatsauce
- 1 tsk. tørret oregano
- ½ tsk. tørret rosmarin
- Salt og peber
- 100 g revet mozzarella
OVNSTEGTE KARTOFFELBÅDE
- 4 bagekartofler
- Olivenolie
- 1 tsk. tørret rosmarin
- Salt og peber
TIL SERVERING
- ½ bundt frisk basilikum
Opskrift - sådan laver du fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde
1. Ovnstegte kartoffelbåde: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, rosmarin, salt og peber, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kartoflerne sprøde i ovnen i ca. 40 minutter. 2. Skyl de 4 squash, og flæk dem på langs. Skrab den bløde indmad ud med en ske. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde sammen med kødet i 2-3 minutter, til kødet er brunet. Hak basilikum fint. Lad tomatsauce, oregano, rosmarin og basilikum stege med i gryden i 5 minutter. Krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Fordel kødsaucen i de 8 udhulede squash, og drys mozzarella på toppen. Sæt squashene ind i ovnen over kartoflerne, og bag dem i ca. 10 minutter, til osten er smeltet. 3. Servering: Hak basilikum groft, og drys det over de varme squash. Servér med kartoffelbåde til. TIP: I stedet for squash kan du bruge aubergine eller halverede peberfrugter.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Blomkålscurry med sprød topping og ris - Få opskriften her
Tirsdag: Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli - Få opskriften her
Torsdag: Kyllingesuppe med spinat og nudler - Få opskriften her
Fredag: Mac and cheese med blomkål, ærter og spidskålssalat - Få opskriften her