Fyldte pandekager
Aftensmad

Fyldte spinatpandekager

af Julie Hey 17. februar 2022
Foto: Betina Hastoft
Lav selv de lækre fyldte pandekager! Lav madpandekager med spinat, og fyld dem med smagfuld kødsauce. Her får du opskriften på fyldte spinatpandekager
6 stk

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g spinat fra frost
  • 3 æg
  • Ca. 4 dl mælk
  • 130 g hvedemel 
  • Salt og peber
  • Smør 
  • 3 dl færdig bechamelsauce 
  • Olivenolie
  • Smør 
  • Evt. parmesan

KØDSAUCE

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg 
  • 2 spsk. smør 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 1½ spsk. herbes de provence 
  • 500 g hakket oksekød 7-12 %
  • 1 ds. hakkede tomater, 400 g
  • 70 g tomatpuré 
  • Salt og peber
  • 400 g frisk pasta 
  • Parmesan
  • Evt. friske krydderurter

Opskrift - sådan laver du fyldte spinatpandekager

  1. Lad spinaten tø op og pres den fri for væde. Hak spinaten fint. Pisk æggene med mælk og mel. Tilsæt spinat, salt og peber og lad dejen hvile i 30 min. på køkkenbordet. 
  2. Steg 8 store pandekager i smør på pande. Lad dem køle af på en tallerken. 
  3. Varm ovnen op til 180°. 
  4. KØDSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt olie og krydderier. Steg løg og hvidløg i gryden, uden at de tager farve. Tilsæt kødet og findel det i gryden under stegning, så det ikke klumper sammen. Tilsæt tomater og puré og lad det simre i 15 min. og gerne længere. Smag til med salt og peber. 
  5. Smør pandekagerne med bechamelsauce og læg en stribe kødsovs på hver pandekage. Rul pandekagerne sammen om kødsovsen, læg dem i et smurt fad og dæk det med folie. Bag pandekagerne i ovnen i ca. 20 min. Servér straks og drys evt. med revet parmesan.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.