Aftensmad

Fyldte auberginer med oksekød

af Beagle Iuel-Brockdorff 2. september 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt og tomat er rigtig gode fyldt med kød og grønt. Her er det aubergine fyldt med hakket oksekød med champignoner, løg og rodfrugter.

Fyldte auberginer med oksekød

Tid: Ca. 45 min.

Det skal du bruge200 g hakket oksekød1 spsk olivenolie½ løg4-5 champignonerLidt gulerod og lidt selleriSalt, peber1 stor aubergine2 spsk revet ostSalat

Aubergine er nok mest kendt som hovedingrediensen i mousakka. Her får du opskriften på en klassisk mousakka - og den er selvfølgelig med aubergine

Sådan laver du fyldte auberginerSvits oksekødet i olie i en gryde. Når al væske er fordampet, røres hakket løg og champignoner i. Rist videre, mens du flækker auberginen og skraber indmaden ud. Hak aubergineindmad, gulerod og selleri. Kom det i gryden og lad retten svitse i 3-4 min. Rør 3-4 spsk vand i og smag til med salt og peber.

Kom fyldet i auberginerne, og sæt de fyldte auberginer i et ovnfast fad. Drys med ost. Hæld 1 dl vand ved og bag auberginerne i ovnen ved 225 grader i 20-25 min., til grøntsagen føles lidt blød. Skru ned, hvis auberginerne bliver for mørke. Servér de fyldte auberginer med salat.

Er du blevet sulten efter andre fyldte sager? Få opskriften på fyldte tomater her