Frikadeller er en fest! Sammen med stuvet hvidkål og søde kartofler er du sikret begejstring omkring hele spisebordet. Her får du opskriften på frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
2 tsk. salt
friskkværnet peber
smør til stegning
BAGTE SØDE KARTOFLER
1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
STUVET HVIDKÅL
50 g smør
50 g hvedemel
½ l mælk
½ hvidkål, ca. 1 kg
salt og friskkværnet peber
evt. 1 tsk. friskrevet muskatnød
Opskrift - sådan laver du frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
BAGTE SØDE KARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skrub søde kartofler grundigt, halvér dem på langs, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag dem i ca. 40 minutter, til de er møre og gyldne.
STUVET HVIDKÅL: Smelt smør i en gryde, og pisk mel i. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, mens du pisker, så du får en jævn sauce. Snit hvidkål i tynde strimler, og vend dem i saucen. Lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med bagte søde kartofler og stuvet hvidkål.
TIP: Du kan bruge bagekartofler i stedet for søde – fremgangsmåden er den samme.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.