Aftensmad

Frikadeller med kartofler og waldorfsalat

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Lars Ranek
I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med c-vitamin. Her får du opskriften på frikadeller med kartofler og waldorfsalat
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 dl mineralvand
  • 2 dl havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • solsikkeolie til stegning

WALDORFSALAT

  • 3 stilke bladselleri
  • 50 g valnøddekerner
  • 2 pærer
  • 2 kiwier
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • korn af ½ vaniljestang
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 1 kg kartofler
  • bredbladet persille

1. Tilbehør: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.

 

2. Rør kødet sammen med æg og mineralvand. Tilsæt havregryn, salt og peber, og rør godt. Form farsen til kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande.

 

3. Waldorfsalat: Rens bladsellerien, og skær den i skiver. Rist valnødderne let på en tør, varm pande. Skær pærerne i smalle både. Skræl kiwierne, og skær dem i skiver. Bland det hele sammen med tranebær i en skål. Rør cremefraiche sammen med citronsaft, citronskal, vaniljekorn, salt og peber, og vend det sammen med bladselleri og frugt i skålen. Servér waldorfsalaten som tilbehør til frikadeller og kogte kartofler. Drys retten med persille.

 

TIP: En enkelt kiwi om dagen giver dig C-vitamin nok til en hel dag.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing - Få opskriften her

Hel citronkylling stegt med broccoli og sesamfrø - Få opskriften her

Grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing - Få opskriften her

Kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål - Få opskriften her