frikadeller
Mad

Frikadeller med grøn hvedekernesalat

16. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Giv de sprøde frikadeller et rustikt modspil med masser af fibre og vitaminer. Her får du opskriften på frikadeller med grøn hvedekernesalat
4 personer
Tid i alt 45 min

FRIKADELLER

  • 500 g hakket kalv og flæsk (gerne fra friland)
  • salt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning

GRØN HVEDEKERNESALAT

  • 3 dl hvedekerner
  • ½ agurk
  • ½ bundt grønne asparges
  • 2 modne avocadoer
  • 1 håndfuld bredbladet persille

SALATDRESSING

  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

1. FRIKADELLER: Rør kød med salt, æg, mælk og mel i en skål. Pil og riv løget groft, og bland det i farsen sammen med paprika. Lad farsen trække i 15 minutter.

2. GRØN HVEDEKERNESALAT: Kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken, og køl dem af. Skræl agurken, flæk den, skrab kernerne ud, og skær den i skiver. Skyl aspargesene; knæk den nederste, træede ende af, og skær aspargesene i skiver. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend grøntsagerne sammen med hvedekerner og persille.

3. SALATDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.

4. FRIKADELLER: Form frikadellefarsen til kugler med en spiseske, og steg dem på alle sider i olie på pande. Skru ned for varmen, og lad frikadellerne stege videre, til de er gyldne og gennemstegte.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

Læs også