Aftensmad

Fransk kartoffelpizza

12. maj 2009
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Kartoffelpizza er en dejlig pizza med massere af god næring

TID: 20 min. Til 4 personer (2 små pizzaer eller 1 lidt større)

Dej:10 g gær1½ dl lunt vand½ dl olivenolie1 tsk salt100 g durum hvedemel150 g hvedemel

Fyld:8 kogte kartofler200 g røget mørbrad200 g Münster- eller rødkit-ost2 løg1 dl creme fraichePynt:Evt. lidt kommen

Rør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet, olien, saltet og durummelet. Ælt hvedemel i, til dejen føles smidig og slipper bordet.

Læg dejen i et fad, dæk med husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted i 45 min.

Pil kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær mørbraden i strimler og skær osten i tynde skiver. Pil løget og skær det i tynde ringe.

Ælt dejen igennem, del den i to og rul dem tyndt ud. Læg dem på to bageplader.

Smør creme fraiche på dejen. Fordel kartofler, mørbrad, ost og løg ovenpå.

Bag pizzaen i ca. 10 minutter ved 225 grader.

Server lidt kommen til, det fremhæver smagen af osten.

Speltpandekager med brombær

Fransk flammenkuchen-pizza

Pandekager med krebsehaler

Pizza med spinat og feta

Rejse til Rom