Aftensmad

Forloren hare med waldorfsalat

af Timm Vladimir 8. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Navnet på retten emmer af barndom, og med waldorfsalat som tilbehør bliver oplevelsen helt autentisk og alt andet end forloren.

Forloren hare med waldorfsalat til 4 personer

Tid: 40 minutter.  Ovntid: 50 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 1 dl sødmælk 50 g rasp, gerne pankorasp 1 løg 100 g bacon i tern 500 g hakket kalv og flæsk 2 æg salt og friskkværnet peber 12-14 skiver røget bacon 5 dl piskefløde evt. saucekulør   WALDORFSALAT 2 æbler 5 stilke bladselleri 150 g røde stenfri vindruer 75 g valnødder 200 g cremefraiche 18 % 1 tsk. sukker salt citronsaft   TILBEHØR kogte kartofler  

Opskrift - sådan laver du forloren hare med waldorfsalat

  1. Waldorfsalat: Skær æbler i fine tern, snit bladselleri i tynde skiver, og halvér druerne. Hak valnødderne groft. Smag cremefraiche til med sukker, salt og citronsaft, og vend med æbler, bladselleri, druer og valnødder. Lad salaten trække på køl i 30 minutter.   2. Bland mælk og rasp, og lad det trække i 15 minutter. Pil løget, og hak det fint. Steg bacontern og løg på en tør pande, til baconen er gylden og løgene klare. Forvarm ovnen til 250°. Rør det hakkede kød med æg, raspblandingen, stegte bacontern og løg samt salt og peber. Form farsen i en oval form i et ovnfad. Læg baconskiver hen over farsen. Steg den forlorne hare i ovnen i 20 minutter. Skru herefter ned til 180°, og hæld fløden i bunden af fadet. Steg videre i 30 minutter. Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile lidt. Hæld fløden fra bunden af fadet i en gryde, og kog det ind, til det har konsistens som sauce. Smag til med salt og peber. Saucen er ikke brun, som vor mor lavede den, men det bliver den med lidt saucekulør.   3. Servér den forlorne hare med sauce, waldorfsalat og kogte kartofler.