Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille
Aftensmad

Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille

af Emma Martiny 8. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Hvis en moderne mormor fik til opgave at modernisere det danske farsbrød, forestiller jeg mig, at denne ret med masser af fløde og grønt ville blive resultatet. Her får du opskriften på forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille
45 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g parmaskinke

TOMATSAUCE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dl piskefløde
  • ½ spsk. frisk el. tørret timian
  • ½ spsk. frisk el. tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

RATATOUILLE

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille 

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Stil farsen på køl.   2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og fløde. Smag til med timian, finthakket rosmarin, salt og peber. Lad tomatsaucen simre.   3. Tænd ovnen på 220°. Form farsen til et aflangt brød, og læg det i midten af et stort ovnfad. Vikl parmaskinke omkring farsbrødet, og skub det godt ind under kødet, så det holdes på plads. Fordel tomatsaucen rundt om farsbrødet.    4. RATATOUILLE: Rens peberfrugt, og skyl aubergine og squash. Skær alle grøntsager i ½ cm tykke skiver. Skær bagekartoflerne i 2-3 mm tynde skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis rundt om farsbrødet, så tomatsaucen dækkes. Dryp 1 spsk. olie over grøntsagerne, og krydr let med salt og peber. Bag retten i ovnen i 45 minutter, og pynt evt. med frisk timian ved servering.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter