forloren hare
Aftensmad

Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

af Christine Bille Nielsen 19. januar 2017
Foto: Line Falck
Krydr farsen med hvidløg, svøb farsbrødet i parmaskinke, og smag saucen til med rosmarin. Så har du en forloren hare i luksusklassen. Her får du opskriften på forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter

Antal personer: 4

 

DET SKAL DU BRUGE

1 løg

3 fed hvidløg

500 g hakket okse- eller svinekød

1 tsk. salt

1 æg

1 dl havregryn

friskkværnet peber

1-2 dl mælk

100 g parmaskinke

3 dl bouillon

 

 

ROSMARINSAUCE

bouillonen fra farsbrødet

2½ dl madlavningsfløde

1 tsk. tørret rosmarin

salt og friskkværnet peber

1 spsk. balsamicoeddike

 

OVNKARTOFLER

1 kg små kartofler

3 røde peberfrugter

2 spsk. olivenolie

salt

1 bundt bredbladet persille

 

PRØV OGSÅ: Forloren hare med rosenkål

 

Opskrift - sådan laver du forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

 

1. Tænd ovnen på 225°. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg,  hvidløg, salt, æg, havregryn og peber sammen i en skål. Rør mælk i, til farsen er fast. Måske skal du ikke bruge al mælken. Form farsen til et aflangt brød, og læg den i et ovnfad. Rul parmaskinke omkring, så skiverne ligger lidt ind over hinanden. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter. Skru ovnen ned på 200°, hæld bouillon i fadet, og steg videre i 30 minutter.

 

2. OVNKARTOFLER: Skrub og halvér kartoflerne. Rens peberfrugterne, og skær dem i  grove stykker. Vend kartofler og peberfrugter med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 30 minutter sammen med farsbrødet. Skyl og nip persillen, og drys den over kartoflerne.

 

3. ROSMARINSAUCE: Hæld bouillonen fra ovnfadet i en lille gryde. Rør fløde og rosmarin i, og kog op. Smag saucen til med salt, peber og eddike.

 

4. SERVERING: Skær farsbrødet i skiver, og servér med sauce og ovnkartofler.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her

Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her

Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her