Giv den klassiske forlorne hare en moderne opgradering med parmaskinke og rodfrugter. Her får du opskriften på forloren hare med bagte rodfrugter
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket svine- og kalvekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 æg
1 dl mælk
1 dl havregryn
1 tsk. salt
friskkværnet peber
150 g parmaskinke
2 dl hvidvin
3 dl okse- eller grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
BAGTE RODFRUGTER
1 kg blandede rodfrugter
2 spsk. olivenolie
salt
TIL SERVERING
salvie
Sådan laver du forloren hare med bagte rodfrugter
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Form farsen til et aflangt brød, og læg det i midten af et stort ovnfast fad. Vikl parmaskinke omkring farsbrødet, og skub det godt ind under kødet, så det holdes på plads. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud, hæld hvidvin og bouillon i bunden af fadet, og steg videre i ovnen i 30 minutter.
BAGTE RODFRUGTER: Skræl og skær rodfrugterne i både, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, og krydr med salt. Bag dem på en anden rist i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne.
Hæld hvidvinssaucen fra fadet over i en kasserolle. Tilsæt fløde, og kog saucen op. Smag til med salt og peber.
SERVERING: Servér farsbrødet med bagte rodfrugter, og pynt med salvie.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.