forloren hare
Aftensmad

Forloren hare med bagte rodfrugter

af Emma Martiny 31. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
Giv den klassiske forlorne hare en moderne opgradering med parmaskinke og rodfrugter. Her får du opskriften på forloren hare med bagte rodfrugter
45 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g parmaskinke
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl okse- eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde

BAGTE RODFRUGTER

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

TIL SERVERING

  • salvie

Sådan laver du forloren hare med bagte rodfrugter 

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Form farsen til et aflangt brød, og læg det i midten af et stort ovnfast fad. Vikl parmaskinke omkring farsbrødet, og skub det godt ind under kødet, så det holdes på plads. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud, hæld hvidvin og bouillon i bunden af fadet, og steg videre i ovnen i 30 minutter.
  2. BAGTE RODFRUGTER: Skræl og skær rodfrugterne i både, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, og krydr med salt. Bag dem på en anden rist i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne.
  3. Hæld hvidvinssaucen fra fadet over i en kasserolle. Tilsæt fløde, og kog saucen op. Smag til med salt og peber.
  4. SERVERING: Servér farsbrødet med bagte rodfrugter, og pynt med salvie.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER