De søde æbler og den sprøde grønkål er bedste venner med ribbensstegen, der godt kan tåle at trække i mere end 10 minutter. Her får du opskriften på flæskestegssandwich med stegte æbler og grønkål
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kg ribbenssteg
salt og friskkværnet peber
2-3 røde æbler
2 spsk. smør til stegning
2 spsk. olie til stegning
3 laurbærblade
TIL SERVERING
8 sliderboller eller andre små burgerboller
2-3 stilke frisk grønkål
1 dl god mayonnaise
1 dl sød fransk sennep
Opskrift - sådan laver du flæskestegssandwich med stegte æbler og grønkål
Giver 8 stk. ialt 1. Rids fedtkanten på ribbensstegen grundigt. Gnid fedtet godt med salt, og sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 180°, og steg kødet i 1 time. Hvis sværen ikke er sprød, kan du tænde for ovngrillen et par minutter under skarp overvågning. Lad stegen trække 10 minutter, før du skærer den i tynde skiver. Skyl æblerne, og skær dem i både eller tykke skiver. Steg dem i smør og olie i en gryde ved høj varme i 5 minutter sammen med laurbærblade. Krydr med salt og peber. 2. SERVERING: Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister. Skyl og nip grønkålen. Smør underbollerne med mayonnaise og overbollerne med sød fransk sennep. Læg bollerne sammen omkring kål, æbler og ribbenssteg, og servér straks. TIP: Hjemmebagte sliderboller giver ekstra luksus. Find opskriften på små briocheboller med maltmel her PRØV OGSÅ: Meyers flæskestegssandwich