fladbrødspizza med feta og æg
Aftensmad

Fladbrødspizza med feta og æg

af Emma Martiny 17. oktober 2019
Foto: Winnie Methmann
Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsauce. Her forvandles retten til nemme mellemøstlige pizzaer lavet af arabiske fladbrød. Her får du opskriften på fladbrødspizza med feta og æg.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 arabiske fladbrød
  • 150 g feta
  • 8 æg
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
 

 

Opskrift - sådan laver du fladbrødspizza med feta og æg

Tomatsauce:

Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en stor pande. Tilsæt krydderier, og steg, til løget tager lidt farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad saucen simre i 10 minutter.

 

Fladbrødspizza: 

Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir. Smør tomatsauce ud på fladbrødene, og fordel feta i mindre stykker over. Slå 2 æg ud på hvert fladbrød. Bag fladbrødene i ovnen i ca. 5 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Dryp tahin over pizzaerne. Pynt med bredbladet persille, og servér.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tigerrejer med nudler i peanutbuttersauce - Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med peberfrugt-caprese - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk picadillo - Få opskriften her

Fredag: Saltimbocca og lun bønnesalat med svampe - Få opskriften her