fiskefrikadeller
Mad

Fiskefrikadeller med rejer og nudelsalat

6. april 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Citrongræs, lime og koriander giver fiskefrikadellerne en dejlig frisk smag. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med rejer og nudelsalat
4 personer
Tid i alt 20 min

FISKEFRIKADELLER

  • 500 g fin fiskefars
  • 1 stilk citrongræs
  • skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
  • 100 g rejer i lage
  • 1 bundt koriander
  • 2 spsk. smagsneutral olie til stegning

NUDELSALAT

  • 125 g ægnudler
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød snackpeberfrugt
  • 250 g aspargesbroccoli
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. smagsneutral olie til stegning
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. sojasauce

TIL SERVERING

  • 1 bundt koriander
  • 1 limefrugt

1. Fiskefrikadeller: Læg fiskefarsen i en skål. Fjern citrongræssets yderste lag; skær top og bund af, og hak resten fint. Riv og pres limefrugten. Dræn rejerne, dup dem tørre, og hak dem groft. Hak koriander. Rør citrongræs, limeskal og limesaft, rejer og koriander i farsen. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side ved middel varme.

2. Nudelsalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og snit dem fint. Rens snackpeberfrugten, og skær den i strimler. Skyl aspargesbroccoli, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver på skrå. Steg forårsløg og chiliflager i olie på en pande i et par minutter. Tilsæt grøntsager og sesamfrø, og lad det stege i 4-5 minutter under omrøring. Hæld vandet fra nudlerne, og vend nudlerne rundt med grøntsagerne på panden. Hæld sesamolie og sojasauce over retten, og vend det godt rundt. Servér med friskhakket koriander, limefrugt skåret i både og fiskefrikadeller.

TIP: Hvis du ikke kan få fat i aspargesbroccoli, kan du bruge almindelig broccoli.

Læs også