fiskefilet
Aftensmad

Fiskefilet med æble-løg-salat

af Louisa Lorang 17. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er fiskefilet med æble-løg-salat. Få opskriften her
2 personer

Fiskefilet

  • ¼ dl citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 løg i tynde skiver
  • 1 æble i tynde skiver

Endvidere

  • 4 rødspættefileter
  • mel
  • 2 æg, piskede
  • grov rasp, gerne pankorasp
  • olie og smør til stegning
  • salt

Tilbehør

  • 400 g ristede kartofler
  • 100 g blandet salat
  • lidt olie og eddike

Sådan gør du:

Rør citronsaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Skyl persillen (grundigt), og pluk den. Vend persille, løg og æble med dressingen. Lad salaten trække indtil servering. Vend hver fiskefilet i mel, æg og til sidst rasp. Steg dem i olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Anret en fiskefilet på hver tallerken med æble-løg-salaten, og servér straks med ristede kartofler og salat vendt i olie og eddike.

TIP: Er man til det, smager god gammeldags remoulade også rigtigt godt på en fiskefilet. Lav den evt. selv for det bedste resultat.

 

PRØV OGSÅ: 10 klassiske retter til julefrokosten