Opskrift på fish and chips
Aftensmad

Fish and Chips

af Gitte Heidi Rasmussen 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Fisk er sundt! Derfor må fish and chips vel også ligge i den sundere end, hvad fastfood angår. Uanset hvad er hjemmelavet fish & chips super lækkert.
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 små rødbeder
  • 6-8 aspargeskartofler
  • 1 filet af torsk eller anden lys fast fisk, ca. 400 g
  • Salt, peber
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl iskoldt vand
  • Olie til stegning

TILBEHØR

  • Aioli, evt. mayonnaise rørt med lidt knust hvidløg

Sådan laver du fish and chips

  1. Skræl og riv rødbederne i tynde skiver. Brug et rivejern eller mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand. Skrub og skær kartoflerne i tynde skiver på samme måde og læg også dem i iskoldt vand.
  2. Skær fisken i fire lige store stykker og krydr med salt og peber. Pisk mel, bagepulver og vand sammen til en tyk dej.
  3. Dyp fileterne i dejen og læg dem i en gryde med rygende varm olie, 2 stykker ad gangen. Steg, til dejen er gylden og læg stykkerne på fedtsugende papir.
  4. Hæld vandet fra grøntsagerne, dup dem godt tørre og steg dem sprøde og gyldne i varm olie evt. ad to omgange.
  5. Læg dem på fedtsugende papir, krydr med salt og server chipsene til fisken sammen med aioli.

En brite ville nok grynte lidt over et så sundt indslag som rødbeder i deres nationalret, fish & chips. Ikke desto mindre er rødbedechips super lækre. Er du ikke så meget til rødbede, kan du også prøve med andre rodfrugter som gulerødder eller selleri.