fasantarteletter
Aftensmad

Fasan-tarteletter

af Julie Hey 4. oktober 2018
Foto: Betina Hastoft
Jagtsæsonen er over os − og dermed også en lang række velsmagende retter med råvildt. Prøv disse lækre fasan-tarteletter
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g fasanbrystfilet
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 250 g champignoner
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 2 spsk. smør
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl hønsebouillon
  • Salt og peber
  • Evt. jævner/maizena
  • Ca. 16 tarteletter
  • Evt. frisk timian

Opskrift - sådan laver du fasan-tarteletter

  1. Skær fasankødet i meget små tern. Pil løget og hak det fint. Skræl gulerødderne. Rens porrer og svampe. Skær alle grøntsagerne i små tern.   2. Rist paprika og karry af i en tør gryde. Tilsæt smør, løg og porrer og svits det, uden at det tager farve. Tilsæt fasan og grøntsager og lad det stege i 2 min. under omrøring.   3. Tilsæt tomatpuré, fløde og bouillon og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre i 15 min. Smag saucen til med salt og peber og jævn den evt. med majsstivelse.   4. Varm tarteletterne i ovnen, fyld dem med fasansauce og pynt evt. med frisk timian.   PRØV OGSÅ: Tarteletter med høns i asparges  
”Hey - det er vildt” SØNDAGs madskribent Julie Hey står bag kogebogen ”Hey - Det er vildt” og Betina Hastoft, der også tager mange af madbillederne i SØNDAG, har taget bogens indbydende fotos. Bogen er ikke kun en bog for jægere − opskrifterne er lige til at gå til og bogen er fyldt med gode råd og tips til, hvordan du får det bedste ud af fasan, and og råvildt. 199,95 kr. Gyldendal.