af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster
17. februar 2022
Foto: Betina Hastoft
En lækker hverdagsopskrift kan være gode rester fra daagen før, der er tryllet om til noget helt andet dagen efter. Her får du opskriften på farsbrød med kartoffelbjælker og citronmayonnaise
4 personer
FARSBRØD
600 g hakket oksekød
salt og friskkværnet peber
2 æg
3 dl kogt og afkølet perlebyg
¼ bundt bredbladet persille
2 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerødder
200 g pastinakker
200 g knoldselleri
KARTOFFELBJÆLKER
1 kg store kartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
CITRONMAYONNAISE
2 dl god mayonnaise
skal og saft af 1 usprøjtet citron
friskkværnet peber
Hvis du har en portion kogt perlebyg (eller andre korn eller kerner) i overskud fra dagen før, kan du bruge dem i et velsmagende farsbrød med grove grøntsager, som rækker langt og sagtens mætter seks personer
Sådan laver du farsbrød
Tænd ovnen på 200°. Rør det hakkede kød med salt, peber, æg og kogt perlebyg. Hak persille, løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, riv dem groft, og rør det hele i farsen. Form farsen til et farsbrød, og læg det i et ovnfad. Bag farsbrødet i ovnen i ca. 35 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
Kartoffelbjælker: Skrub kartoflerne; skær dem i store, grove bjælker, og vend dem med olie, salt og peber. Bag kartoffelbjælkerne sammen med farsbrødet på en bageplade med bagepapir. Tag farsbrødet ud af ovnen efter de 35 minutter, og skru varmen op til 225°. Bag kartoffelbjælkerne færdige i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Citronmayonnaise: Rør mayonnaise sammen med fint-revet citronskal og 2 spsk. citronsaft. Smag til med peber. Servér farsbrødet direkte fra fadet, og byd kartofler og citronmayonnaise til.