Opskrift på farsbrød
Aftensmad

Farsbrød med kartoffelbjælker og citronmayonnaise

af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster 17. februar 2022
Foto: Betina Hastoft
En lækker hverdagsopskrift kan være gode rester fra daagen før, der er tryllet om til noget helt andet dagen efter. Her får du opskriften på farsbrød med kartoffelbjælker og citronmayonnaise
4 personer

FARSBRØD

  • 600 g hakket oksekød
  • salt og friskkværnet peber 
  • 2 æg
  • 3 dl kogt og afkølet perlebyg
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder
  • 200 g pastinakker
  • 200 g knoldselleri

KARTOFFELBJÆLKER

  • 1 kg store kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

CITRONMAYONNAISE

  • 2 dl god mayonnaise
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • friskkværnet peber

Hvis du har en portion kogt perlebyg (eller andre korn eller kerner) i overskud fra dagen før, kan du bruge dem i et velsmagende farsbrød med grove grøntsager, som rækker langt og sagtens mætter seks personer

Sådan laver du farsbrød

  1. Tænd ovnen på 200°. Rør det hakkede kød med salt, peber, æg og kogt perlebyg. Hak persille, løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, riv dem groft, og rør det hele i farsen. Form farsen til et farsbrød, og læg det i et ovnfad. Bag farsbrødet i ovnen i ca. 35 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
  2. Kartoffelbjælker: Skrub kartoflerne; skær dem i store, grove bjælker, og vend dem med olie, salt og peber. Bag kartoffelbjælkerne sammen med farsbrødet på en bageplade med bagepapir. Tag farsbrødet ud af ovnen efter de 35 minutter, og skru varmen op til 225°. Bag kartoffelbjælkerne færdige i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  3. Citronmayonnaise: Rør mayonnaise sammen med fint-revet citronskal og 2 spsk. citronsaft. Smag til med peber. Servér farsbrødet direkte fra fadet, og byd kartofler og citronmayonnaise til.