falafel
Aftensmad

Falafel - hjemmelavet fastfood!

af Louisa Lorang 31. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Prøv at lave hjemmelavet falafel, det smager super godt. Få opskriften her!

Hjemmelavet falafel! Dét er fastfood, der holder. 

Opskrift på falafel til 2 personer:

175 g kikærter (udblødte natten over)2 håndfulde bredbladetpersille2 fed hvidløg1 lille løg1 spsk. stødt spidskommen1 tsk. bagepulver2 tsk. salt¼ dl citronsaft 

 

Endvidere:

2 tomater i små terninger1 agurk i små terninger1 bananskalotteløg, hakket100 g feta, smuldret2 spsk. citronsaft2 spsk. olivenoliesalt 

Tilbehør:

lune fladbrødyoghurtchilisauce 

Sådan laver du hjemmelavet falafel:

Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, bagepulver, salt og citronsaft i en foodprocessor.Saml massen til en dej, og form ca. 14 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden - brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem runde. Steg falaflerne i rigeligt olie i en stor varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre - de skal have 3-4 minutter hver.Bland tomat, agurk, løg og feta sammen med en smule citronsaft og olivenolie, og smag til med salt.Servér de varme falafler med salaten i lune fladbrød. Giv yoghurt og chilisauce til.