Enchiladas med pulled kylling
Aftensmad

Enchiladas med pulled kylling

af Emma Martiny 6. februar 2020
foto Winnie Methmann.
De lækreste mexicanske enchiladas er tortillas fyldt med krydret kylling, bagt i ovnen. Her får du opskriften på enchiladas med pulled kylling.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. olivenolie til stegning
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber
  • 8 hvedetortillaer
  • 150 g cheddar

TIL SERVERING:

  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 avocado
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du enchiladas med pulled kylling:

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en gryde, til løgene bliver klare.
  2. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med.
  3. Rør hakkede tomater og tomatpuré i.
  4. Læg kyllingebrystfileterne i gryden, og rør rundt, så de er dækket af tomatsauce.
  5. Lad det hele simre under låg i 30 minutter, til kødet er helt mørt.
  6. Tag kyllingebrystfileterne op af gryden, og riv kødet fra hinanden med 2 gafler.
  7. Læg kødet tilbage i gryden, rør rundt, og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
  8. Tænd ovnen på 200°.
  9. Fyld pulled chicken i hvedetortillas, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad.
  10. Top med revet cheddar, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
  11. SERVERING: Dryp cremefraiche over fadet, og pynt med skiver af avocado, fintsnittet forårsløg og koriander. Servér straks.

 

Andre lækre opskrifter