croque madame
Aftensmad

Croque-madame — den bedste opskrift

af Emma Martiny 5. januar 2021
Foto: Winnie Methmann
Croque-madame = Luksustoast på fransk! Husk at bruge ost, brød og skinke af god kvalitet – det kan nemlig smages. Her får du opskriften på croque-madame
10 min 4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g gruyere
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver groft brød
  • 8 skiver god skinke
  • smør

SALAT

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 frillice-salathoved

TIL SERVERING

  • 4 æg

Opskrift: Sådan laver du croque-madame 

  1. Tænd ovnen på 225°.

  2. Riv gruyere, og rør sammen med cremefraiche, sennep og en smule salt og peber.

  3. Smør blandingen ud på 4 skiver brød.

  4. Top med skinke, 2 skiver på hver, og de resterende skiver brød, og giv hver sandwich et godt tryk med håndfladen.

  5. Smør ydersiden af brødet ganske let med smør, og læg dine sandwicher på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. 

  6. SALAT: Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing.

  7. Skyl og pluk salaten, og vend den i dressingen.

  8. SERVERING: Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på de lune sandwich. Servér med salaten som tilbehør.

Hvad er croque-madame?

Croque-madame stammer fra franske caféer, hvor den klassiske toast igennem tiden har udviklet sig til at være en verdenskendt delikatesse!