

Croque-madame — den bedste opskrift
DET SKAL DU BRUGE
- 150 g gruyere
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 8 skiver groft brød
- 8 skiver god skinke
- smør
SALAT
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 1 frillice-salathoved
TIL SERVERING
- 4 æg
Opskrift: Sådan laver du en klassisk croque-madame
-
Tænd ovnen på 225°.
-
Riv gruyere, og rør sammen med cremefraiche, sennep og en smule salt og peber.Smør blandingen ud på 4 skiver brød.
-
Top med skinke, 2 skiver på hver, og de resterende skiver brød, og giv hver sandwich et godt tryk med håndfladen.
-
Smør ydersiden af brødet ganske let med smør, og læg dine sandwicher på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Salat
- Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing.
- Skyl og pluk salaten, og vend den i dressingen.
Servering
- Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på de lune sandwich.
- Servér med salaten som tilbehør.
Hvad er croque-madame?
Croque-madame stammer fra franske caféer, hvor den klassiske toast igennem tiden har udviklet sig til at være en verdenskendt delikatesse! I franske byer vil du kunne købe croque-madame på hvert gadehjørne.
En klassisk croque madame laves også med bechamelsauce. I denne version er bechamelsaucen erstattet med cremefraiche. Hvis toasten serveres uden spejlæg, kaldes den for en croque monsieur.
Her får du flere lækre opskrifter på toast og sandwich:


Omvendt toast med pesto og vesterhavsost
