ærtesuppe
Aftensmad

Cremet ærtesuppe med bacon og mandler

af Emma Martiny 12. januar 2021
Foto: Winnie Methmann
En flot grøn ærtesuppe med masser af saltet knas på toppen er vidunderlig forårsmad. Her får du opskriften på ærtesuppe med bacon og mandler
4 personer
Tid i alt 25 min

Ærtesuppe

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • ½ l hønsebouillon
  • 500 g frosne ærter
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

BACON-MANDEL-KNAS

  • 150 g bacon i skiver
  • 50 g mandler

TIL SERVERING

  • ærteskud
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med bacon og mandler 

  1. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til de bliver klare.

  2. Tilsæt bouillon og ærter (gem lidt ærter til pynt). Lad gryden simre i 15 minutter.

  3. Blend suppen med en stavblender, til den får cremet konsistens.

  4. Rør fløde i, og smag til med citronsaft, salt og peber.

  5. BACON-MANDEL-KNAS: Steg baconskiver sprøde på en tør pande. Afdryp dem på fedtsugende papir, inden du knækker dem i mindre stykker.

  6. Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne i baconfedtet på panden.

  7. SERVERING: Top suppen med bacon-mandel-knas, skyllede ærteskud og enkelte hele ærter.

  8. Servér med lunet brød til.

 

Ærtesuppe er måske den letteste hverdagsret

Det tager kun få minutter, at lave ærtesuppe – og ganske få ingredienser! Har man frosne ærter i fryseren, og et løg i grøntsagsskuffen, en enkelt bouillonterning på lager, og lidt salt og peber, så er der allerede til en simpel men lækker ret — føjer man så hvidløg og fløde til en allerede kort liste af ingredienser, så er der tale om en lækker, cremet og afrundet middagsret. Herefter er det fantasien der sætter grænser, når der skal vælges knas til toppen og brød til siden.  Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Er du på udkig efter flere opskrifter på ærtesuppe? Så kan du finde flere opskrifter her: