Coq au vin med kartoffelmos
Mad

Coq au vin med kartoffelmos

27. september 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Det er oplagt at kigge mod det franske bistrokøkken efter inspiration, når efteråret og lysten til simremad sætter ind. Her får du opskriften på coq au vin med kartoffelmos
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling, parteret
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store gulerødder
  • 3 pastinakrødder
  • 250 g champignoner
  • smør til stegning
  • 150 g bacon i et helt stykke
  • 1 håndfuld timiankviste
  • 5 laurbærblade
  • 3 nelliker
  • 10 hele peberkorn
  • 1 flaske rødvin, f.eks. Bourgogne
  • 2 spsk. koldt smør

KARTOFFELMOS

  • 1 kg kartofler
  • 25 g smør
  • ½-1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld timian

Sådan laver du coq au vin med kartoffelmos

  1. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber.
  2. Pil og hak løg groft.
  3. Pil hvidløg, og skær dem i skiver.
  4. Skrub gulerødder og pastinakker, og skær dem i grove skiver.
  5. Rens og halvér champignoner.
  6. Smelt 1 spsk. smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.Tag kyllingestykkerne op af gryden.
  7. Skær bacon i tern, og steg bacon i gryden.
  8. Tilsæt alle grøntsagerne, timiankviste, laurbærblade, nelliker og peberkorn. Krydr med salt og peber. Steg, indtil rodfrugterne tager farve, og løgene bliver bløde.
  9. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld rødvin ved. Lad retten simre under låg i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt.
  10. KARTOFFELMOS: Skræl kartofler, og skær dem i tern.
  11. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
  12. Hæld vandet fra kartoflerne.
  13. Tilsæt smør og ½ dl mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser. Justér evt. konsistensen med mere mælk. Smag til med salt og peber.
  14. Tag kyllingekød og grøntsager op af gryden, og læg det i en varm serveringsskål.
  15. Kog saucen i gryden ind ved kraftig varme, til den begynder at tykne.
  16. Pisk 2 spsk. koldt smør i saucen, og smag saucen til, inden den hældes over kylling og grøntsager.
  17. SERVERING: Pynt kartoffelmosen med timiankviste, og servér.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også