Aftensmad

Coq Au Vin

af Camilla Zarah Lawes 22. april 2013
Foto: Columbus Leth
Invitèr familien på en lækker middag, der byder på den skønne ret Coq Au Vin - evt med kartoffelmos til.

Coq Au Vin:

2 store kyllinger eller bornholmerunghaner4 fed hvidløg, groft hakkede4 kviste frisk timian4 kviste rosmarin4 laurbærblade400 g gulerødder delt i mundrette stykker500 g små skalotteløg500 g små champignoner eller store delt i kvarter8 spsk. hvedemel4 spsk. vand1 flaske Beaujolaisca. 1½ liter god hønsebouillonhavsalt og friskkværnet peberPynt: rosmarin

Sådan gør du:

Partér hver af kyllingerne/hanerne i 8-10 stykker.Tag lidt af fedtet fra indersiden i hver hane, og smelt det i en bredbundet gryde eller en sauterpande. Brun kødstykkerne på alle sider, kom hvidløg, timian, rosmarin og laurbærblade i, og lad det hele småsimre, mens du ordner grøntsagerne.Pil løgene, og blanchér dem i 1 minut i spilkogende vand. Rist champignonerne i fedtet, kom dem og de andre grøntsager i retten, og vend det hele forsigtigt rundt. Rør en jævning af mel og vand, og kom den i retten.Hæld vinen på, og krydr med salt og peber. Tilsæt hønsebouillon, så det dækker kødet, læg låg på, og lad din coq au vin simre i 30-35 minutter, til kødet er mørt. Servér coq au vin med kartoffelmos eller flute.