

Coq au hvidvin med druesalat
INGREDIENSER
- 1 kylling
- olie til stegning
- 100 g bacon i terninger
- 300 g svampe, gerne østershatte og champignoner
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 3 stilke bladselleri, snittet
- ½ l hvidvin
- ½ l hønsebouillon
- salt og peber
DRUESALAT
- 200 g stenfri druer, halverede
- 2 stilke bladselleri
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- salt
TILBEHØR
- salat
- groft brød, kartofler eller mós
En let udgave a coq au vin. Jeg synes, den sprøde, søde salat er skøn på toppen!
Del kyllingen i 8 stykker. Brun dem i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag dem op, og rist baconen sprød. Tag den op, og sæt den til side. Kom svampene i gryden, og steg dem gyldne. Tag dem op, og sæt dem til side. Kom løg, hvidløg og bladselleri i gryden. Lad det sautere kort; tilsæt kyllingestykkerne, og hæld vin på. Lad den koge ind til det halve. Tilsæt bouillon, og lad det hele småkoge i 45 minutter, eller til kyllingen er mør, og saucen er skøn. Kom bacon og svampe tilbage i gryden. Lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber.
Vend druer og bladselleri sammen. Anret kyllingen med sauce i dybe tallerkener, og top med druesalaten. Giv en god salat og evt. brød, kartofler eller mós til..
Der er nok til 4 personer
