
Skyl jasminris i en sigte, og hæld dem i en gryde med bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i 1 time. Rør rundt fra tid til anden, men lad ellers gryden passe sig selv, til risene er helt udkogte.
SOJAKYLLING: Brun kyllingestrimlerne i sesamolie og sojasauce på en pande.
Pil og riv hvidløg fint, skræl og riv ingefær fint, og tilsæt begge dele. Lad det stege med i et par minutter, og hæld pandens indhold i risgrøden. Lad grøden simre i yderligere 10 minutter.
SERVERING: Skyl og skær forårsløg i skiver på skrå. Rens og skær chili i skiver. Anret risgrøden i skåle, og drys med peanuts, forårsløg og chili.
TIP: Efterår er svampesæson, så du kan også lave en variant af congee med ristede kantareller eller karljohansvampe i stedet for kylling.
Er du vild med risotto og asiatisk mad? Så er der også stor chance for, at du er vild med congee, som er en udkogt risgød, der findes i tusindvis af forskellige varianter. Congee er smækfyldt med varme, afrundede smage og føles lettere i maven end en ret som risotto. Opskriften her den helt klassiske med kylling, som er en ret, der stammer fra Kina.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.