Congee med kylling
Aftensmad

Congee med kylling

af Emma Martiny 20. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Den asiatiske risgrød er supernem at lave og har en overraskende kompleks og lækker smag, som mætter alle dine sanser. Her får du opskriften på congee med kylling
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g jasminris
  • 1 l hønsebouillon

SOJAKYLLING

  • 500 g kyllingestrimler
  • 4 spsk. sesamolie
  • 4 spsk. sojasauce
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær

TIL SERVERING

  • 1 bundt forårsløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 pose ristede, saltede peanuts

Opskrift - sådan laver du congee med kylling 

  1. Skyl jasminris i en sigte, og hæld dem i en gryde med bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i 1 time. Rør rundt fra tid til anden, men lad ellers gryden passe sig selv, til risene er helt udkogte.
  2. SOJAKYLLING: Brun kyllingestrimlerne i sesamolie og sojasauce på en pande.
  3. Pil og riv hvidløg fint, skræl og riv ingefær fint, og tilsæt begge dele. Lad det stege med i et par minutter, og hæld pandens indhold i risgrøden. Lad grøden simre i yderligere 10 minutter.
  4. SERVERING: Skyl og skær forårsløg i skiver på skrå. Rens og skær chili i skiver. Anret risgrøden i skåle, og drys med peanuts, forårsløg og chili.

TIP: Efterår er svampesæson, så du kan også lave en variant af congee med ristede kantareller eller karljohansvampe i stedet for kylling.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER