torsk hovedret
Aftensmad

Confiteret torsk med kapers og citron

af Timm Vladimir 10. november 2021
Foto: Columbus Leth
Egentlig er torsken ikke confiteret – den er nærmere pocheret i den hede olie. Resultatet er en karakteristisk, fortættet smag, som du måske kender fra f.eks. confiterede andelår.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 torskefileter, gerne store stykker af 200 g
  • 6 spsk. kapers
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ l olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

RÅ FENNIKELSALAT

  • 1 fennikel
  • salt

TILBEHØR

  • skal af 1 usprøjtet citron
  • brød

Opskrift - Sådan laver du confiteret torsk med kapers og citron

  1.  Rå fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand i 20 minutter, så bliver de helt sprøde. Tag skiverne op af vandet, tør dem, og krydr med salt.
  2. Confiteret torsk: Bland kapers og fintrevet citronskal i olien, og varm det langsomt op i en dyb pande. Tjek med et termometer, at olien er 80-90°, og sænk så torskestykkerne ned i olien et ad gangen med en hulske.
  3. Steg fisken i 15-20 minutter, til den er lige akkurat tilberedt. Tag torsken op af olien med hulskeen, og servér den med friskrevet citronskal, lidt af den varme olie med kapers, fennikelsalaten og godt brød.