

Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder
Ingredienser til kyllingelår
- 700 g kyllingelår
- 3 fed hvidløg
- skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
- skal og saft af 1 usprøjtet citron
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. tahin (sesampasta)
- salt og friskkværnet peber
Ingredienser til bagte gulerødder
- 1 kg gulerødder
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 2 tsk. birkesfrø
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. nigellafrø
Til servering
- 50 g rucola
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld mynteblade
- godt brød
Sådan laver du citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder
Kyllingelår
-
Tænd ovnen på 175° (varmluft).
-
Dup kyllingelårene tørre.
-
Pil og riv hvidløg. Riv skallen af appelsin og citron, og pres saften af begge frugter. Bland hvidløg, skal og saft i en skål, og rør det sammen med olivenolie, tahin, salt og peber.
-
Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i mindst 30 minutter på kølgerne længere.
Bagte gulerødder
-
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i halve eller kvarter, så de har samme tykkelse. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad.
-
Rør honning, olie, balsamico, birkesfrø, salt, peber og nigellafrø sammen. Hæld det over gulerødderne, og vend rundt.
-
Sæt gulerødderne i ovnen i 45 minutter, til de er flot gyldne.
Kyllingelår, fortsat
-
Fordel kyllingelårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte og flot gyldne.
-
Anret kyllingelårene på et fad med rucola, og drys med rosiner og mynte.
-
Servér med bagte gulerødder og brød.
Andre opskrifter til aftensmaden
Æggekage med squash, spinat og gedeost