Citronmarineret kylling
Aftensmad

Nem og lækker citronmarineret kylling

af Suzy Wengel - bearbejdet af redaktionen 16. januar 2020
Foto: Skovdal Nordic
Brug en dobbelt mængde marinade, hvis du laver en opskriften med en hel kylling. Her får du opskriften på citronmarineret kylling.
2 personer

Marinade

  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g olivenolie
  • 1 spsk. persille, hakket
  • 2 tsk. oregano, tørret
  • Salt og peber

Kylling

  • 300 g kyllingeoverlår

Andet

  • 100 g flute, fuldkorn
  • 250 g spidskål
  • 30 g sorte oliven
  • 1 æble
  • 100 g ærter

Opskrift - sådan laver du citronmarineret kylling

Marinade:

Pisk citronsaft, presset hvidløg, olivenolie, persille, oregano, salt og peber sammen til en marinade.

Kylling:

1. Pensl kyllingekødet med marinade på begge sider, og læg det i et ovnfast fad. Kyllingekødet må gerne marinere i 30 til 60 minutter.

2. Steg kyllingekødet i en varm ovn ved 200° i cirka 45 minutter, til det er mørt. Pensl med marinade i flere omgange.

Andet:

Snit spidskål helt fint, skær oliven i halve og æble i både. Bland spidskål, oliven, æble og ærter til en sprød salat. Lun flute i ovnen de sidste 5 minutter af bagetiden.Servér citronmarineret kylling med lun flute og sprød salat.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Champignontærte med grønkålssalat

Onsdag: Omvendt pizza

Torsdag: Thaisuppe med butternutsquash

Fredag: One pot-rodfrugfad