Nem og lækker chili con carne
Aftensmad

Chili con carne med ris og yoghurtcreme

af Camilla Zarah Lawes 16. april 2021
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er gode herreretter til dig og manden i dit liv. Her får du opskriften på chili con carne med ris og yoghurtcreme.

INGREDIENSER TIL CHILI CON CARNE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 2 spsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. knust koriander
  • 600 g hakket oksekød
  • 1-2 tsk. chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl okse- eller kalvebouillon
  • 1 dåse kidneybønner

YOGHURTCREME

  • 3 dl yoghurt naturel
  • Knust spidskommen efter smag
  • Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl jasminris
  • 1 frisk rød chili
  • 4 spsk. friskhakket mynte

Opskrift - sådan laver du chili con carne med ris og yoghurtcreme

  1. Chili con carne: Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien op i en stor gryde, og steg løg og chili sammen med krydderierne. Tilsæt kødet i løgblandingen, lidt ad gangen, til det bruner. Krydr med chiliflager, salt og peber. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, og lad retten simre i 30 minutter. Rør i gryden undervejs. Skyl bønnerne i en sigte, og hæld dem i gryden. Lad retten småsimre i yderligere 25 minutter. Smag til med chili, salt, spidskommen og kanel.
  2. Yoghurtcreme: Rør yoghurt med spidskommen, salt og peber.
  3. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Pynt de kogte ris med finthakket chili og mynte. Servér chili con carne med ris og yoghurtcreme til.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat - Få opskriften her

Oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør - Få opskriften her

Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt - Få opskriften her

BBQ-marinerede spareribs med kålsalat - Få opskriften her

Andre lækre opskrifter