Aftensmad

Butterdej med kylling og svampe

af Susanne Palmqvist 18. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Bag de sprøde butterdejsskaller i god tid. Gør alt til fyldet klar, og svits det allerhelst først, når gæsterne er kommet. Eller gør det klar, og lun det forsigtigt

4 personer1 rulle butterdej (Wewalka)Æg til pensling2-3 kyllingebryster i terninger1½ spsk. olie250 g mørke champignoner i tynde skiver/kvarterSalt og kværnet peber½-1 tsk. mild paprika1½ dl madlavningsfløde eller piskefløde2-3 forårsløg, fintsnittet1 håndfuld frisk snittet basilikum8-12 små cherrytomater på stilk1 nip tørrede chiliflager (kan undværes)Små salatblade eller ærteskudPak butterdejen ud. Brug et stort og et lille glas eller udstiksforme. Stik 8 store cirkler ud. Stik de 4 med det lille glas, så der dannes en ring. Pensl med æg, og lim kanterne på de store stykker. Overskuddet kan bages som små låg. Prik bunden, og bag dem på nederste rille i en 225 grader varm ovn. Afkøl på en rist.Tryk bunden ned i midten, hvis den er hævet meget op. Kan bages dagen før og lunes. Svits kyllingekødet i 2-3 minutter i olien. Kom svampene ved i 2-3 minutter. Drys krydderier over, og hæld fløden på. Kog det hele? sammen. Vend løg og basilikum i, og smag til. Rist imens tomaterne på en meget varm pande i lidt olie, og drys med chili.Anret fyldet i de lune skaller, og læg tomater og grønt ved.Prøv også: Ristet kylling med græskarsalat >>