burger
Aftensmad

Burger med hummus og bolsjebedesalat

af Camilla Zarah Lawes 29. december 2015
Foto: Columbus Leth
Pift den traditionelle burger op med syrlig salat og krydret hummus. Her får du opskriften på burger med hummus og bolsjebedesalat

Burger med hummus og bolsjebedesalat til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL BURGER 700 g hakket oksekød 8-14 % 1 spsk. solsikkeolie til stegning salt og friskkværnet peber   FYLD 2 tomater ½ bundt forårsløg 1 mini-romainesalat   BOLSJEBEDESALAT 2 bolsjebeder 2 spsk. olivenolie saft af ¼ citron salt og friskkværnet peber   HUMMUS 1 dåse kikærter (400 g) 1 fed hvidløg 2 spsk. tahin (sesampasta) saft af ¼ citron 1 dl olivenolie 1 spsk. spidskommen   TIL SERVERING 4 store grove burgerboller 4 spsk. Miracle Whip   PRØV OGSÅ: Grillet burger med portobellosvampe  

Opskrift - sådan laver du burger med hummus og bolsjebedesalat 

  1. Form kødet til 4 bøffer, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.   2. Hummus: Skyl kikærterne i koldt vand i en sigte. Blend kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, olie og spidskommen i en foodprocessor. Justér evt. konsistensen med lidt olie.   3. Fyld: Skyl tomater og forårsløg, og skær dem i skiver. Skyl og pluk romainesalaten.   4. Bolsjebedesalat: Skyl bolsjebederne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, og vend bolsjebedeskiverne heri.   5. Servering: Varm bollerne efter anvisningen på pakken. Flæk dem, og smør den nederste bolle med hummus og den øverste med Miracle Whip. Saml 4 burgere med fyld af romainesalat, bolsjebedesalat, tomater og forårsløg, og servér gerne ekstra hummus til.   TIP: Læg evt. en skive ost i hver burger.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lammekoteletter med pankorasp og spidskålssalat – Få opskriften her

Onsdag: Fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med chili, sojasauce og kartofler – Få opskriften her

Fredag: Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat – Få opskriften her