burger
Mad

Burger med hummus og bolsjebedesalat

22. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Pift den traditionelle burger op med syrlig salat og krydret hummus. Her får du opskriften på burger med hummus og bolsjebedesalat
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE TIL BURGER

  • 700 g hakket oksekød 8-14 %
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 2 tomater
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 mini-romainesalat

BOLSJEBEDESALAT

  • 2 bolsjebeder
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber

HUMMUS

  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin (sesampasta)
  • saft af ¼ citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. spidskommen

TIL SERVERING

  • 4 store grove burgerboller
  • 4 spsk. Miracle Whip

Opskrift - sådan laver du burger med hummus og bolsjebedesalat

1. Form kødet til 4 bøffer, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

2. Hummus: Skyl kikærterne i koldt vand i en sigte. Blend kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, olie og spidskommen i en foodprocessor. Justér evt. konsistensen med lidt olie.

3. Fyld: Skyl tomater og forårsløg, og skær dem i skiver. Skyl og pluk romainesalaten.

4. Bolsjebedesalat: Skyl bolsjebederne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, og vend bolsjebedeskiverne heri.

5. Servering: Varm bollerne efter anvisningen på pakken. Flæk dem, og smør den nederste bolle med hummus og den øverste med Miracle Whip. Saml 4 burgere med fyld af romainesalat, bolsjebedesalat, tomater og forårsløg, og servér gerne ekstra hummus til.

TIP: Læg evt. en skive ost i hver burger.

Læs også