brændende kærlighed
Aftensmad

Brændende kærlighed med rodfrugter

af Emma Martiny 15. marts 2018
Foto: Nina Malling
Mærk din indre flamme med brændende kærlighed, der her er opgraderet med vitaminrige rodfrugter. Her får du opskriften på brændende kærlighed med rodfrugter

Brændende kærlighed med rodfrugter 

Tid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 400 g bacon i et helt stykke 3 gulerødder 4 løg  
  RODFRUGTMOS 1 kg blandede rodfrugter 1 dl mælk 20 g smør salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING bredbladet persille syltede rødbeder   PRØV OGSÅ: Brændende kærlighed med broccoli-kartoffel-mos  

Opskrift - sådan laver du brændende kærlighed med rodfrugter 

  1. RODFRUGTMOS: Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Kog dem i 20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Lun mælken i en anden gryde. Mos rodfrugterne med en kartoffelmoser eller stavblender. Tilsæt smør og lun mælk undervejs. Smag til med salt og peber.   2. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en tør pande. Skræl gulerødderne, skær dem i små tern, og lad dem stege med, til de begynder at tage farve. Pil og hak løgene fint; tilsæt dem, og lad det stege, til løgene er bløde og gyldne.   3. SERVERING: Skyl og hak persillen. Anret rodfrugtmosen på tallerkener. Fordel baconblandingen oven på mosen, og top med syltede rødbeder og persille.   TIP: Brug f.eks. persillerødder, gulerødder og knoldselleri i rodfrugtmosen.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her

Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her

Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler – Få opskriften her