Boller i selleri
Aftensmad

Boller i selleri

af Emma Martiny 22. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Her får du vores bud på en lidt overset dansk ret, der sagtens kan give boller i karry kamp til stregen. Find opskriften på boller i selleri her!
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

SELLERISAUCE

  • 1 knoldselleri
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl piskefløde
  • 4 dl kogevæske
  • evt. lidt majsstivelse

TILBEHØR

  • 4 dl perlebyg

TIL SERVERING

  • 1 usprøjtet æble
  • 1 håndfuld frisk persille

Opskrift - sådan laver du boller i selleri 

 

TILBEHØR

  1. Kog perlebyg efter anvisningen på pakken.

 

KØDBOLLER

  1. Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber.
  2. Form ca. 15 kødboller af farsen.
  3. Kog dem i en gryde med 1 l vand i ca. 10 minutter. Tag bollerne op, og gem kogevæsken. 

 

SELLERISAUCE

  1. Skræl knoldselleri, og skær den i mundrette tern. Skyl og skær bladselleri i skiver.
  2. Svits knoldselleri og bladselleri i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber, og lad det stege, til det begynder at tage farve.
  3. Hæld fløde og kogevæske over, og lad det simre i ca. 5 minutter, til selleri-ternene er netop møre.
  4. Vend kødbollerne i sellerisaucen, og varm dem igennem.
  5. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber.

 

SERVERING

  1. Skyl og skær æblet i små tern. Skyl og hak persille. Servér boller i selleri med perlebyg, og pynt med æbletern og persille.

 

TIP: Du kan udskifte perlebyg med ris, bulgur og couscous.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Spinat-lasagne med pesto og linser – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe – Få opskriften her

Fredag: Coq au reisling – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter