Boller i selleri
Aftensmad

Boller i selleri

af Emma Martiny 22. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Boller i selleri er virkelig en overset dansk ret, der sagtens kan give dem i karry kamp til stregen. Find opskriften på boller i selleri her!
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

SELLERISAUCE

  • 1 knoldselleri
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl piskefløde
  • 4 dl kogevæske
  • evt. lidt majsstivelse

TILBEHØR

  • 4 dl perlebyg

TIL SERVERING

  • 1 usprøjtet æble
  • 1 håndfuld frisk persille

Sådan laver du boller i selleri 

  1. Tilbehør: Kog perlebyg efter anvisningen på pakken.
  2. Kødboller: Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber.
  3. Form ca. 15 kødboller af farsen.
  4. Kog dem i en gryde med 1 l vand i ca. 10 minutter. Tag bollerne op, og gem kogevæsken. 
  5. Sellerisauce: Skræl knoldselleri, og skær den i mundrette tern. Skyl og skær bladselleri i skiver.
  6. Svits knoldselleri og bladselleri i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber, og lad det stege, til det begynder at tage farve.
  7. Hæld fløde og kogevæske over, og lad det simre i ca. 5 minutter, til selleri-ternene er netop møre.
  8. Vend kødbollerne i sellerisaucen, og varm dem igennem.
  9. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber.
  10. Servering: Skyl og skær æblet i små tern. Skyl og hak persille. Servér boller i selleri med perlebyg, og pynt med æbletern og persille.

TIP: Du kan udskifte perlebyg med ris, bulgur og couscous.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER