boller i karry
Mad

Boller i karry med kokos og mango

28. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Prøv en eksotisk udgave af den kendte ret ved at lade kødbollerne simre i kokosmælk og sødmefuld mango. Her får du opskriften på boller i karry med kokos og mango
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkorns-basmatiris

KARRYSAUCE

  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 løg
  • ½ moden mango
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk

TIL SERVERING

  • ½ moden mango
  • ristede cashewnødder
  • frisk koriander

Boller i karry med kokos og mango

  1. Bring en gryde med vand i kog. Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, mel, salt og peber til en fars.
  2. Form ca. 15 kødboller med en ske. Kog kødbollerne i gryden i ca. 10 minutter, til de er netop gennemkogte.
  3. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
  4. KARRYSAUCE: Steg karry i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint. Skær frugtkødet af den halve mango i tern.
  5. Tilsæt løg og mangotern, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt mel, og rør rundt.
  6. Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Lad saucen koge op, og smag den til. Læg kødbollerne ned i saucen, og varm igennem.
  7. SERVERING: Skær frugtkødet af den halve mango i skiver.
  8. Anret cashewnødder, mango og koriander i hver sin skål, og servér som tilbehør til retten.

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på boller i karry - der er en samling af idéer til tilbehør, og tips til de perfekte boller. Se opskriften her: Boller i karry

Læs også