boller i karry
Aftensmad

Boller i karry med kokos og mango

af Emma Martiny 28. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
Prøv en eksotisk udgave af den kendte ret ved at lade kødbollerne simre i kokosmælk og sødmefuld mango. Her får du opskriften på boller i karry med kokos og mango
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkorns-basmatiris

KARRYSAUCE

  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 løg
  • ½ moden mango
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk

TIL SERVERING

  • ½ moden mango
  • ristede cashewnødder
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du boller i karry med kokos og mango 

  1. Bring en gryde med vand i kog. Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, mel, salt og peber til en fars. Form ca. 15 kødboller med en ske. Kog kødbollerne i gryden i ca. 10 minutter, til de er netop gennemkogte.   2. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.   3. KARRYSAUCE: Steg karry i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint. Skær frugtkødet af den halve mango i tern. Tilsæt løg og mangotern, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt mel, og rør rundt. Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Lad saucen koge op, og smag den til. Læg kødbollerne ned i saucen, og varm igennem.   4. SERVERING: Skær frugtkødet af den halve mango i skiver. Anret cashewnødder, mango og koriander i hver sin skål, og servér som tilbehør til retten.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Dampet kylling med urter og græskarkerner – Få opskriften her

Onsdag: Rugbrødssandwich med lakserilette – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med spinat og ærter – Få opskriften her

Fredag: Filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges – Få opskriften her