Aftensmad

Boller i karry med æble og gulerødder

af Christine Bille Nielsen 11. november 2013
Foto: Betina Hastoft
Hold i igen med karryen, så kan du sagtens mose eller blende en kødbolle, lidt ris og sovs til baby

Tid: 40 minutter.Antal personer: 4Fra: 9 måneder

Kødboller:• 400 g hakket kalv og flæsk (højst 10 % fedt)• 1 tsk. salt• 1 æg• 1 dl havregryn• 1 dl mælk (skummet-, mini- eller letmælk)• friskkværnet peber

Karrysauce:• 2 løg• 2 æbler• 2 gulerødder• 2 tsk. rapsolie• 2-4 tsk. karry• 1 spsk. hvedemel• salt og friskkværnet peber

Tilbehør:• 250 g rå ris• 1 dl rosiner• 2 æbler• evt. 1 bundt frisk koriander

1. Kødboller: Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 l vand i kog i en gryde med ½ tsk. salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.

2. Kog risene efter anvisningen på pakken.

3. Karrysauce: Pil løgene, og hak dem. Skræl æbler og gulerødder, og skær dem i tern. Svits løg, æbler og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik. Pas på ikke at lave det for stærkt, hvis baby skal spise med. Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg.

4. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er glat og jævn. Lad kødbollerne småkoge 5 minutter i saucen, og smag til med salt og peber.

5. Server med kogte ris, rosiner, æbler skåret i både og evt. et drys korianderblade.

Boller i karry med æble og gulerødder er en del af opskriftssamlingen Grøntsager under cover - se de andre lækre opskrifter her!Ellers prøv:Kartofler i fad med skinke og ærter