

Boller i karry med æble og gulerødder
Kødboller
- 400 g hakket kalv og flæsk (højst 10 % fedt)
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk (skummet-, mini- eller letmælk)
- friskkværnet peber
Karrysauce
- 2 løg
- 2 æbler
- 2 gulerødder
- 2 tsk. rapsolie
- 2-4 tsk. karry
- 1 spsk. hvedemel
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 250 g rå ris
- 1 dl rosiner
- 2 æbler
- evt. 1 bundt frisk koriander
1. Kødboller: Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 l vand i kog i en gryde med ½ tsk. salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.
2. Kog risene efter anvisningen på pakken.
3. Karrysauce: Pil løgene, og hak dem. Skræl æbler og gulerødder, og skær dem i tern. Svits løg, æbler og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik. Pas på ikke at lave det for stærkt, hvis baby skal spise med. Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg.
4. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er glat og jævn. Lad kødbollerne småkoge 5 minutter i saucen, og smag til med salt og peber.
5. Server med kogte ris, rosiner, æbler skåret i både og evt. et drys korianderblade.
Boller i karry med æble og gulerødder er en del af opskriftssamlingen Grøntsager under cover - se de andre lækre opskrifter her! Ellers prøv: Kartofler i fad med skinke og ærter