Aftensmad

Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip

af Camilla Zarah Lawes 5. januar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip

Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip til 4 personer

En bøf kan sagtens klare sig uden kartofler. Hvis du savner mere tilbehør, kan du servere lune pitabrød til.

INGREDIENSER 4 entrecotebøffer olie til stegning salt og friskkværnet peber   KRYDREDE LINSER 4 dl grønne linser 2 fed hvidløg 5 cm frisk ingefær 3 spsk. rød karrypasta   TOMATSALAT 2 rødløg 500 g små tomater 6 stilke frisk mynte 2 spsk. olivenolie   YOGHURTDIP 2 dl græsk yoghurt 2 spsk. stødt koriander salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip

  1. Krydrede linser: Skyl og kog linserne efter anvisning på pakken.   2. Varm en pande godt op, og steg bøfferne med fedtkanten nedad, til den er sprød. Hæld lidt olie på panden, og steg bøfferne i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Tag bøfferne fra panden, og lad dem hvile i 5 minutter.   3. Krydrede linser, fortsat: Hæld stegefedtet fra panden over linserne. Pil og hak hvidløg. Skræl og riv ingefær. Varm panden op, og steg hvidløg, ingefær og karrypasta. Vend det sammen med linserne.   4. Tomatsalat: Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Vend rødløg og tomater sammen med plukket mynte og olie.   5. Yoghurtdip: Rør yoghurt sammen med koriander, salt og peber.   6. Skær bøfferne i skiver lige inden servering. Servér med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler – Få opskriften her

Panerede koteletter og stærk tomatsauce med kikærter og squash – Få opskriften her

Kyllingegryde med græskar og varme krydderier – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch – Få opskriften her