https://imgix.femina.dk/media/article/1308-boef-med-fritter.jpg
Mad

Bøf med kryddersmør og ovnfritter

21. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De fleste elsker en god bøf med fritter! Køb godt mørt kød med en god fedtmarmorering. Fritter kan sagtens laves i ovn, men kræver ret meget olie, for at de kan blive sprøde og lækre, så jeg laver dem for sig. Smørret kan laves i god tid, gerne dagen før
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • salt og kværnet peber
  • 4-6 bagekartofler
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. hakket frisk rosmarin
  • 4 gulerødder i stænger
  • ½ knoldselleri i stænger
  • 2-3 spsk. olie
  • 1½ tsk. knuste fennikelfrø
  • 2 spsk. hakket persille
  • 4 store, møre bøffer

KRYDDERSMØR

  • 100 g blødt smør
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. hakkede saltede kapers
  • revet skal af 1 citron
  • 2 spsk. finthakket kørvel/ persille eller estragon

TILBEHØR

  • blandet grøn salat

Rør først smørret sammen, så det kan nå at trække smag. Skræl kartoflerne og skær dem til pommes frites. Vend dem med rigeligt olie og rosmarin. Bred dem ud på papir i bradepanden, og bag dem sprøde ved 210° i 30-40 minutter. Vend af og til.

Skræl og skær de øvrige urter ud. Vend dem med lidt olie, fennikelfrø og persille. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Drys begge dele med salt før servering.

Rids fedtkanten på bøfferne, og krydr godt med salt og peber. Steg dem på en meget varm grillpande i 1½-2 minutter på hver side, efter hvor røde du kan li' dem. Servér med kryddersmør ovenpå, og fritter og salat til.

Prøv også: Bøf med grillede grøntsager >>

Læs også