Aftensmad

Bøf med kryddersmør og ovnfritter

af Susanne Palmqvist 20. februar 2013
Foto: Anders Schønnemann
De fleste elsker en god bøf med fritter! Køb godt mørt kød med en god fedtmarmorering. Fritter kan sagtens laves i ovn, men kræver ret meget olie, for at de kan blive sprøde og lækre, så jeg laver dem for sig. Smørret kan laves i god tid, gerne dagen før

Bøf med kryddersmør og ovnfritter til 4 personer

 

DET SKAL DU BRUGEsalt og kværnet peber4-6 bagekartofler3-4 spsk. olivenolie½ spsk. hakket frisk rosmarin4 gulerødder i stænger½ knoldselleri i stænger2-3 spsk. olie1½ tsk. knuste fennikelfrø2 spsk. hakket persille4 store, møre bøffer

KRYDDERSMØR100 g blødt smør2 fed hvidløg, presset1 spsk. hakkede saltede kapersrevet skal af 1 citron2 spsk. finthakket kørvel/ persille eller estragon

TILBEHØRblandet grøn salat

Rør først smørret sammen, så det kan nå at trække smag. Skræl kartoflerne og skær dem til pommes frites. Vend dem med rigeligt olie og rosmarin. Bred dem ud på papir i bradepanden, og bag dem sprøde ved 210° i 30-40 minutter. Vend af og til.

Skræl og skær de øvrige urter ud. Vend dem med lidt olie, fennikelfrø og persille. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Drys begge dele med salt før servering.

Rids fedtkanten på bøfferne, og krydr godt med salt og peber. Steg dem på en meget varm grillpande i 1½-2 minutter på hver side, efter hvor røde du kan li' dem. Servér med kryddersmør ovenpå, og fritter og salat til.

Prøv også: Bøf med grillede grøntsager >>